Torta od sira s pistacijama

POTREBNO:
Za podlogu:
220 g mljevenog keksa,
30 g mljevenih pistacija,
120 g putera;
za fil:
530 g Philadelphia krem sira,
30 g vanilin šećera u prahu,
3 jajeta,
korica od pola limuna;
za ukrašavanje:
100 g sitno mljevenih pistacija + nekoliko krupnijih komada,
3 kašike rastopljenog meda

PRIPREMA: Rernu zagrijte na 150 °C. Pripremite kalup za tortu s odvojivim rubom od 20 cm i na dno stavite papir za pečenje. Rastopite puter i pomiješati sa sitno mljevenim pistacijama i mljevenim keksima. Izgledat će kao mokri pijesak. Dok pripremate fil, stavite podlogu u frižider. Izmiksajte sir i dodajte koricu limuna i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje i nastavite miksati. Cijelu smjesu procijedite da se razbiju sve grudice od sira i prelijte preko podloge od keksa. Pecite oko 50-55 minuta. Isključite rernu i ostavite da se kolač ohladi u rerni s odškrinutim vratima. Kad se ohladi, ostavite preko noći u frižider. Zalijte medom i pospite pistacijama.

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

Hrvatska izdvojila 284.127 eura za Aerodrom Mostar

Šef Kabineta premijerke Hercegovačko-neretvanskog kantona Marko Arapović jučer je...

Novogodišnja priredba u vrtiću „Pčelica“: Radost, osmijesi i 520 paketića za najmlađe Zeničane

U vrtiću „Pčelica“, koji djeluje u sklopu Javne ustanove...

Zaposlenim na Budžetu ZDK naknada za Novu godinu od 250,00 KM

Vlada Zeničko-dobojskog kantona donijela je odluku o isplati jednokratne...

Premijer Pivić i ministri posjetili Dnevni centar u Dobrinju: Bezrezervna podrška za ljepšu svakodnevnicu djece i odraslih s posebnim potrebama

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić, zajedno s ministrima Dženanom...