Ružičasti cheesecake s jagodama

POTREBNO:
150 grama keksa,
90 grama putera,
400 grama bijele čokolade,
350 grama krem sira,
300 grama jagoda,
200 ml slatkog vrhnja,
1 kašika šećera po potrebi

PRIPREMA: Kekse sameljite u procesoru. Otopite puter, dobro ga pomiješajte s keksima i zatim tu smjesu utisnite u okrugli kalup promjera 20 cm. Stavite u frižider na 45 minuta. Jagode operite i očistite. Izblendajte ih u pire. Čokoladu natrgajte na kockice i zalijte je vrelim slatkim vrhnjem. Dobro promiješajte i pustite da se smjesa malo ohladi i stisne. Zatim u nju umiješajte krem sir koji ste prije malo razradili, a na kraju i pire od jagoda. Sve miješajte lagano i obavezno ručno. Ulijte smjesu u kalup, malo poravnajte špatulom i ostavite da se hladi preko noći, minimalno 15 sati. Tortu možete staviti i u zamrzivač pa je poslužiti kao sladolednu tortu.

Prethodni članak
Naredni članak

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

Ministarstvo za privredu ZDK sufinansira projekte razvojnih agencija sa 40.000 KM

Ministar za privredu Zeničko-dobojskog kantona Samir Šibonjić potpisao je...

Nova era u oblasti zdravstvenog osiguranja u BiH

ASA CENTRAL osiguranje predstavilo je danas paket proizvoda koji predstavlja...

Savjet za dijabetičare: kako pravilna prehrana može transformisati vašu kontrolu nad dijabetesom

Dijabetes je hronična, metabolička bolest koju karakterizira povišen nivo...

Policija u Kantonu Sarajevo bogatija za 76 novih vozila

Policija Kantona Sarajevo od danas raspolaže sa 76 novih...