Dinamo prodao Ljubičića i zaradio pola miliona eura

Zagrebački Dinamo prodao je Roberta Ljubičića atinskom AEK-u a odšteta koju će šampion Hrvatske dobiti iznosi oko 3,5 miliona evra

Dinamo je prvu ponudu za Ljubičića, u iznosu od tri miliona evra, odbio, ali nakon nekoliko sati je stigla poboljšana

Ljubičić nije opcija na lijevom beku, a u veznom redu je prevelika “gužva”, pa su u na “Maksimiru” zaključili da je prodaja najbolje riješenje za sve.

Ljubičić u posljednje vrijeme nije igrao mnogo u Dinamu. U ljeto 2022., kada je stigao iz bečkog Rapida, očekivalo se da će biti pojačanje u veznom redu, ali spletom okolnosti više je igrao na poziciji lijevog beka. U međuvremenu se na toj pozicji nametnuo Mauro Perković, a stigao je i Takuja Ogivara, pa je Ljubičić pao u treći plan.

U veznom redu Dinama je velika konkurencija, a prednost nad Ljubičićem u proteklim kolima redom su imali Josip Mišić, Arijan Ademi, Marko Bulat, Martin Baturina i Petar Sučić.

Dinamo je Ljubičića platio tri miliona evra, tako da prodajom za tu cijenu na njemu ne bi zaradio ništa, pa je zato i odbio prvu ponudu iz glavnog grada Grčke, prenosi B92.

Ljubičić je ove sezone postigao pogodak upravo AEK-u u meču u Atini u kvalifikacijama za Ligu šampiona, koji će ostati opamćen po divljanju navijača i smrti pristalice grčkog tima. U revanšu u Zagrebu je skrivio jedanaesterac poslije kojeg je Domagoj Vida u 100. minutu postigao gol za eliminaciju Dinama.

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

Potpisani ugovori za sufinansiranje projekata energetske efikasnosti u Zenici

Danas je u Gradskoj upravi Grada Zenica održano potpisivanje...

POJSKE I LOKVINE BEZ DILEME ODABRALI BHI KF

Ogromnu podršku dobili su kandidati Bosanskohercegovačke inicijative- Kasumović Fuad...

ŠERIĆI, ORAHOVICA I NEMILA SNAŽNO PODRŽALI KANDIDATE BHI KF

  U finišu predizborne kampanje kandidati Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad...