VIDEO: Objavljen snimak ulazak policije u Hadžibajrićev stan vrijedan 280.000 maraka

U okviru istrage nad uhapšenima u akciji “Start”, među kojima je bivši načelnik općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić, službenici Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom jučer su zaplijenili stan u vrijednosti od 280.000 KM.

Stan se nalazi u ulici Koturova 5 na poručju sarajevske općine Stari Grad. Istražni organi su došli do stana prilikom istrage nad pravnim licem “Plaza Group” koje je u vlasništvu Elmedina Karišika, koji je također uhapšen u navedenoj akciji.

Procjena vrijednosti stana

Istragom je utvrđeno da je stvarni vlasnik uhapšeni Hadžibajrić, koji se nalazi u pritvoru u Zenici.

– Tužilaštvo KS predložilo je Sudu donošenje rješenja s ciljem osiguranja imovinske koristi za koju se sumnja da je pribavljena krivičnim djelom – zabranu raspolaganjem izgrađenim građevinskim zemljištem. Ova nekretnina nalazi se u ulici Koturova broj 5 i uknjižena je na Džemaludina Buturovića. Ali Agencija će uraditi svoju procjenu nakon ove zapljene, rekao je za Avaz Emir Bašić, direktor Agencije.

Iz Agencije su kazali da će biti izvršena nova procjena vrijednosti stana.

Osim Hadžibajrića, koji se nalazi u pritvoru u Zenici, u akciji “Start” uhapšeni su njegov sin Seid Hadžibajrić, Elmedin Karišik i sekretarka Općine Stari Grad Alma Destanović. Svi osim Ibrahima Hadžibajrića se nalaze pod mjerama zabrane i nisu u pritvoru.

Podsjetimo, Hadžibajrić je uhapšen u maju prošle godine zbog sumnje u organizirani kriminal, zloupotrebu položaja i pranje novca.

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

Potpisani ugovori za sufinansiranje projekata energetske efikasnosti u Zenici

Danas je u Gradskoj upravi Grada Zenica održano potpisivanje...

POJSKE I LOKVINE BEZ DILEME ODABRALI BHI KF

Ogromnu podršku dobili su kandidati Bosanskohercegovačke inicijative- Kasumović Fuad...

ŠERIĆI, ORAHOVICA I NEMILA SNAŽNO PODRŽALI KANDIDATE BHI KF

  U finišu predizborne kampanje kandidati Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad...