Za organizaciju dočeka 2025. godine Grad Sarajevo izdvaja preko 800 hiljada KM

Nakon što je najavljeno da bi na centralnoj sceni dočeka Nove 2025. godine u Sarajevu trebala nastupiti Severina, donosimo vam detalje javnog poziva Grada Sarajeva koji se referira uslugu cjelokupne organizacije ovog događaja.

Naime, putem pregovaračkog postupka “Nabavka usluga organizacije javnog dočeka Nove 2025. godine u gradu Sarajevu 30. i 31.12.2024. godine”, Grad Sarajevo traži uslugu organizacije predmetnog dođaja i u ovu svrhu izdvaja preko 800 hiljada KM.

Naime, procijenjena ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a u KM iznosi 684 000,00 KM što bi sa uključenim PDV-om trebalo biti oko 800 280,00 KM.

Prema ustaljenoj praksi za ovaj događaj, trajanje ugovora ili rok izvršenja su tri dana, u ovom slučaju, 30.i 31.12. 2024. godine i 01.01.2025. godine.

Kriterij za dodjelu posla bit će najniža cijena.

Za realizaciju ovog postupka neće se zaključivati okvirni sporazum niti je ugovor obuhvaćen Sporazumom o javnoj nabavci.

Interesantno je i da izvršenje usluga nije ograničeno za određenu profesiju te da pravne osobe ne moraju naznačiti imena i stručnu kvalifikaciju osoba odgovornih za izvršenje usluga.

U obrazloženju razloga za primjenu pregovaračkog postupka bez objavljivanja obavještenja o nabavci, iz Uprave Grada Sarajevo navode da se nakon ispitivanja tržišta od strane Službe za lokalno poslovanje, u smislu raspoloživosti muzičkih izvođača za nastup 30.12. i 31.12. 2024. godine na javnom dočeku Nove 2025. godine u gradu Sarajevu, kao i procjene koliko bi koštala organizacija u cjelosti, vodilo se računa da su to izvođači koji su popularni među generacijama, koji imaju svoju publiku u BiH i regiji, ali i šire i koji mogu privući turiste da novogodišnje praznike provedu u Sarajevu.

Još krajem maja mjeseca navedeno je da je razgovor obavljen i sa menadžerom Severine Vučković.

“Nakon obavljene analize i konsultacija, prezentirana je ideja da se za naredna Novu 2025. godinu, na dan 31.12.2024. godine angažuje regionalno popularna pjevačica Severina Vučković, koja je izrazila interes da nastupi na javnom dočeku Nove 2025. godine u gradu Sarajevu. Obzirom da su ove godine za organizaciju dočeka Nove 2025. godine u gradu Sarajevu , u budžeta Grada Sarajeva osigurana veća finansijska sredstva a iz razloga veće turističke ponude, odlučeno je da se na dan 30.12.2024. godine, angažuje muzičar Salvatore Ganacci.”, navodi Uprava Grada.

Nastup izvođača, Severine Vučković i Salvatorea Ganaccija, moguće je izvršiti isključivo putem ponuđača koji jedini u BiH ima “ekskluzivno pravo” da zastupa navedene izvođače u okviru –Javnog dočeka Nove 2025. godine u gradu Sarajevu.

“Shodno odredbama člana 21. Tačka c) Zakona o javnim nabavkama BiH, a uzimajući u obzir navedeno, provodi se procedura javne nabavke putem Pregovaračkog postupka bez objave obavještenja o nabavci sa jednim ponuđačem i tenderska dokumentacija bit će objavljena na portalu Agencije za javne nabavke.”, zaključili su.

 

AKTA

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

Grad Zenica unapređuje zaštitu i spašavanje kroz novu tehničku opremu

Grad Zenica, putem Službe civilne zaštite, uspješno je izvršio...

IMPOZANTNA PODRŠKA KANDIDATIMA BHI KF U NOVOM RADAKOVU, RASPOTOČJU KLOPČU

Kandidati BHI KF u sklopu predizbornih aktivnosti za Lokalne...

Sufinansiranje ekoloških inicijativa: 47.250 KM za nevladine organizacije u Zenici

U Gradskoj upravi Zenica danas je održano potpisivanje ugovora...

POBJEDNIČKI SKUPOVI BHI KF U JASTREBCU I PEPELARIMA

  Nastavljajući predizborne aktivnosti kandidati Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad posjetili...