Novi sponzor NK Čelik Zenica!

U procesu ozdravljenja i rasta našeg Kluba, jako je bitna saradnja sa lokalnom zajednicom i sa Zeničkim javnim preduzećima. Jučer smo s ponosom potpisali jedan takav sponzorski ugovor. Naš novi partner je Privredno društvo „Regionalna deponija Mošćanica“ d.o.o. Zenica. U narednih godinu dana, naše sponzorsko lice krasit će i logo ovog preduzeća.

Privredno društvo ”Regionalna deponija Mošćanica” d.o.o. Zenica je javno preduzeće koje obavlja djelatnost zbrinjavanja čvrstog neopasnog otpada na ekološki prihvatljiv način. Na Regionalnoj deponiji ”Mošćanica” se otpad doprema sa područja Regije za upravljanje čvrstim otpadom – Zenica, koju čine Grad Zenica i Grad Visoko, te Općine Travnik, Vitez, Busovača, Zavidovići, Žepče i Novi Travnik. Prema statističkim podacima, Regija koju opslužuje Regionalna deponija ”Mošćanica” ima oko 400.000 stanovnika.

Pored poslova zbrinjavanja otpada, aktivnosti na Deponiji su usmjerene i na poslove izdvajanja reciklabilnih materijala iz dopremljenog otpada, kao što su: PET ambalaža, tvrda plastika, metalni otpad, papir-karton, auto-gume, drvo i dr.. Prikupljene količine korisnih materijala se vraćaju u proces reciklaže. Ovim aktivnostima se obezbjeđuju velike uštede u zapremini odlagališnog prostora, čime se produžava vremenski period za eksploataciju odlagališta

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO