BHI KASUMOVIĆ FUAD U KOVANIĆIMA I TOPČIĆ POLJU: PREDSTAVLJENI KANDIDATI – NASTAVAK RAZVOJA I BOLJEG ŽIVOTA GRAĐANA

Kovanići i Topčić Polje – Bosanskohercegovačka inicijativa Kasumović Fuad nastavila je svoje predizborne aktivnosti predstavljanjem kandidata za Lokalne izbore 2024. godine u Kovanićima i Topčić Polju. Na skupovima je naglašena važnost rješavanja infrastrukturnih projekata koji su od ključnog interesa za građane ovih mjesnih zajednica.

Kandidat Vernes Menzilović istakao je postignuća u Kovanićima, naglašavajući da je u posljednjih nekoliko godina uloženo značajno u razvoj infrastrukture. „Izgrađen je most na Pepelarskoj rijeci, asfaltiran put od Begovog Hana prema Kovanićima, a uskoro kreće i asfaltiranje puta od vrha sela do Rampe. Također, očekujemo rješenje problema spajanja sela sa novim mostom koji je nedavno izgrađen“, kazao je Menzilović, dodajući da se završava i javna rasvjeta.

Gradonačelnik Fuad Kasumović također je poručio: „Sve što smo obećali, to i završavamo. Podržite nas i dalje, jer nam je stalo do građana i to smo proteklih godina jasno demonstrirali. Projekat vodovoda je također završen i radit ćemo na njegovoj realizaciji. Danas vam ovdje predstavljam naše kandidate. To je spoj uspješnih, ostvarenih, iskusnih žena i muškaraca. Među njima ima mladih, ambicioznih ljudi, koji će nastaviti raditi na progresu našeg grada. Naša lista je i multietnična, onakva kakva je i naša domovina, podržite i te ljude jer tako izgrađujemo društvo po mjeri svakog građanina, civilizirano i dostojanstveno.“

U Kovanićima su se mještanima obratili i nositeljica liste Amra Mehmedić i kandidatkinja Amra Patković, koji su istakli potrebu nastavka razvoja zajednice kroz podršku građana.

U Topčić Polju, mještani su imali priliku čuti o realizovanim projektima koji su znatno promijenili izgled ove mjesne zajednice nakon katastrofalnih poplava 2014. godine. „Uspjeha u proteklim mandatima je bilo jako puno ali najveći uspjeh Gradonačelnika, Gradske uprave i Gradskog vijeća je briga za običnog čovjeka“, kazala je Mehmedić.

Kasumović je dodao: „U Topčić polju je izgrađeno igralište s LED rasvjetom, obnovljen društveni dom, a asfaltiran je put prema Bistrici. Ove projekte su rezultat naše posvećenosti i želje da zadovoljimo potrebe građana. Ja s vama nisam samo pred izbore, tu sam svake godine ali i uvijek kad treba, da vas saslušam i po vašim prijedlozima i prioritetima rješavam stvari. Takva praksa će se nastaviti jer samo zajedno možemo nastaviti realizaciju dosadašnjih uspjeha, koji su tu, evidentni. Ja vam dolazim s obrazom i nikoga ne molim niti plašim, ja želim slobodne, hrabre i ponosite građane.“

Danas, kandidati BHI Kasumović Fuad nastavljaju sa svojim aktivnostima, te će se predstaviti mještanima Tetova i Banloza u 18:00 sati, te Gradišća u 19:30 sati. Pozivaju se svi građani da se uključe i podrže projekate koji će doprinositi daljem razvoju njihove zajednice.

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

Gradonačelnik Fuad Kasumović primio predstavnike KSO “Bosna” povodom ulaska u Premijer ligu

U skladu s tradicijom da se svi pojedinci, udruženja...

Jednokratna pomoć za 8.160 korisnika egzistencijalne naknade i ratnih vojnih invalida, poljoprivrednicima poticaji u iznosu od 1,7 miliona KM

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja,...

Uspostava javne rasvjete u naseljima Hece i Banjic

U mjesnoj zajednici Donja Vraca, naselja Hece i Banjic,...