Sufinansiranje ekoloških inicijativa: 47.250 KM za nevladine organizacije u Zenici

U Gradskoj upravi Zenica danas je održano potpisivanje ugovora s nevladinim organizacijama, čiji će projekti biti sufinansirani iz budžetskih sredstava za 2024. godinu, a koji se odnose na zaštitu životne sredine. Odabir nevladinih organizacija za sufinansiranje projekata izvršen je putem Javnog poziva, kojim je osigurana transparentnost i jednak pristup svim zainteresovanim subjektima. Ukupna raspoloživa sredstva za ovu namjenu iznose 50.000,00 KM, od čega Grad sufinansira deset organizacija s ukupno 47.250,00 KM.

„Ovo je kontinuirana podrška nevladinom sektoru, ovaj put za podršku realizaciji projekata iz domena zaštite okoliša. Našem gradu su potrebni čist zrak i čisto zemljište. Želimo podržati sve organizacije koje imaju konstruktivne ideje, a danas je deset organizacija dobilo podršku. Sljedeće godine Grad će odvojiti i znatno više sredstava, posebno za edukaciju naših sugrađana od vrtića, osnovnih i srednjih škola, s ciljem podizanja ekološke svijesti“, izjavio je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Potpisivanju je prisustvovao, pored predstavnika nevladinih organizacija, i Dejan Božić iz Sektora za ekologiju i komunalne poslove Grada Zenica. Očekuje se da će realizacija ovih projekata donijeti pozitivne promjene u lokalnoj zajednici i potaknuti veće angažovanje građana u pitanjima zaštite okoliša.

Gradska uprava Zenica nastavlja s radom na jačanju odnosa s nevladinim sektorom i otvorena je za nove inicijative koje će doprinijeti razvoju i unapređenju životne sredine.

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

POBJEDNIČKI SKUPOVI BHI KF U JASTREBCU I PEPELARIMA

  Nastavljajući predizborne aktivnosti kandidati Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad posjetili...

NA STOTINE MJEŠTANA TREŠNJEVE GLAVE I DONJEG BABINA POZDRAVILO KANDIDATE BHI KF

  Mi govorimo djelima, a ne riječima poručili su kandidati...

Održana 49. sjednica Gradskog vijeća Zenica

Na današnjoj 49. sjednici Gradskog vijeća Zenica, vijećnici su...

Ministrica Salčinović učestvovala na konferenciji „Predstavljanje projekta HEARTS“- „Jednak pristup zdravstvenim uslugama za sve ranjive skupine“

Ministrica zdravstva Zeničko-dobojskog kantona dr. Aida Salčinović učestvovala je...