NASTAVAK SARADNJE MUP-A KS I SFF-A: GOSTI FESTIVALA SVAKE GODINE DAJU NAJVIŠE OCJENE ZA RAD POLICIJE

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica i policijski komesar Fatmir Hajdarević održali su radni sastanak s direktorom i administrativnim direktorom Sarajevo Film Festivala Jovanom Marjanovićem i Dževadom Mujanom na kojem su predstavljeni planovi za održavanje ovogodišnjeg, 30. po redu, SFF-a.

Izražena je zahvalnost na dosadašnjoj dobroj saradnji, te istaknuto da direkcija Sarajevo Film Festivala bez podrške, pomoći i koordinacije MUP-a KS ne bi mogla realizovati tako dobre festivale u prošlosti. Značaj i uloga pripadnika MUP-a KS je tim veća što je prošlogodišnji festival porušio rekorde onoga iz 2019.godine po broju posjetilaca, kao i broju gostiju koji su posjetili Sarajevo tokom festivalskih dana.

„U svim anketama koje smo radili, gosti festivala najviše ocjene daju za ‘osjećaj sigurnosti’ u Sarajevu tokom boravka, a to ne bismo postigli bez podrške MUP-a KS“, istakao je direktor Marjanović.

Administrativni direktor Mujan dodao je da od gostiju veoma često dobijaju pohvale za profesionalnost i ljubaznost policijskih službenika.

„Nerijetko nam se dešava da naši gosti dođu da pohvale policijske službenike koji su im izišli u susret kada se izgube u nekim ulicama, mahalama ili kada izgube svoje lične stvari. Ističu kako su to mladi policijski službenici, koji im daju sve potrebne informacije i komuniciraju s njima na engleskom jeziku. Baš su zadovoljni radom policije. Mi smo zaista zahvalni MUP-u KS na tome“, istakao je Mujan.

Ministar Katica je najavio da će MUP KS i dalje biti partner Sarajevo Film Festivala za što bolju sigurnost građana i gostiju tokom ove filmske smotre.

Direkcija SFF-a ove godine planira proširenje festivalskih lokacija u gradu, te će biti potreban i dodatni angažman policije.

Komesar Hajdarević je najavio da će policija, kao i prethodnih godina, adekvatno odgovoriti svim zahtjevima SFF-a, te potrebama građana i turista.

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

Ministar Šimunović potpisao ugovore za projekte sa nevladinim organizacijama vrijedne 80.000 KM

Ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Antonio Šimunović...

Započela rekonstrukcija društvenog doma u Mjesnoj zajednici Puhovac

U Mjesnoj zajednici Puhovac, započeti su značajni radovi na...

Gradonačelnik Kasumović održao radni sastanak s upravom Škole rukometa “Čelik” Junior

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović danas je održao radni sastanak...