Apel za pomoć Enisi Omanović iz Visokog

Ovim putem Vam se obraćamo ispred Udruženja Sreća iz Zenice. 

Iako znamo da na Vašu adresu sigurno stigne veliki broj molbi i apela za podijeliti nadamo se da ćete pročitati apel koji Vam šaljemo u nastavku i da nećete ostati ravnodušni na to što ova majka osim životne bitke ima dva malodobna djeteta koja trebaju svoju mamu.
Iznos koji im je potreban nije nemoguće dostići samo ako stigne do dovoljnog broja onih koji su spremni pomoći.
Stoga Vas molimo da pogledate apel i ako ste u mogućnosti isti podijelite na svom portalu makar i na kraći period kako bismo pomogli ženi koja nema prihode, ima dvoje djece i mnogo dijagnoza.
Pomozimo majku dvoje malodobne djece
Enisa Omanović, iz Brezovika kod Visokog, mora hitno na operaciju srca.
Ova majka dvoje malodobne djece se već duži period bori sa zdravstvenim teškoćama, a prema posljednjim nalazima mora na operaciju za koju nema sredstva.
Prema predračunu bolnice Bayer iz Tuzle operacija koja Enisi znači život košta 21.500 KM, od čega će dio snositi Zavod zdravstvenog osiguranja, ali preostali novac mora obezbijediti Enisa.
Tachycardia ventricularis, Cystis ovarii lat sin susp, Hyperparathyreoidismus sec. pp hypocalcemia propter hypovitaminosis D, anaemia sideropenica gr medii su samo neke od dijagnoza sa kojima se Enisa bori.
S obzirom da je pacijentica majka i domaćica, a suprug nema stalno zaposlenje samim tim ni primanja, prikupiti novac za operaciju čini se nemoguće.
Zbog toga je Enisi i njenoj porodici potrebna naša pomoć, pomoć svih dobrih ljudi koji će izdvojiti novac u skladu sa mogućnostima i pomoći im da postignu cilj, a to je da se Enisa vrati svojoj djeci zdravija.
Navedeni iznos od 21.500 KM odnosi se samo na medicinske troškove, a liječenje i odlazak u bolnicu popraćeni su i raznim dodatnim troškovima kao što su troškovi prevoza, dodatnih pretraga, odjeće, higijenskih potrepština, lijekova itd.
U mnoštvu apela za pomoć uvijek smo najosjetljiviji na one najmlađe, pa nemojmo ni ovog puta zaboraviti da dva dječaka čekaju svoju mamu da ih nesmetano odvede u šetnju, na fudbal,na sladoled, sve ono što djeca inače očekuju od svojih roditelja.
Enisi možete pomoći pozivom na broj 090 291 011 (Bh Telecom), jednim pozivom donirate 2KM;
uplatom na račun Udruženja Humanitarno Udruženje “Sreća” Abdulaziza Aska Borića 9/2, 72000 Zenica BiH, Sparkasse Bank dd BiH
Žiro račun:
1995120021874431
Uplate u EUR:
SWIFT: GIBAATWG
Erste Group Bank AG Wien
Uplate iz inostranstva:
SWIFT CODE:
ABSBBA22
Sparkasse Bank dd BiH
Zmaja od Bosne 7
BiH 71000 Sarajevo
sa naznakom “za liječenje Enisa Omanović”;
donaciju možete dostaviti i lično u Udruženje Sreća u Zenici na gore navedenoj adresi.
Za sva dodatna pitanja budite slobodni da nas kontaktirate.
U dodatku Vam dostavljamo fotografije nalaza i svih dijagnoza kao i link objave na našoj Facebook stranici gdje nastojimo transparentno objaviti apele koje radimo.

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

Obuka u Zenici jača ulogu mjesnih zajednica u lokalnoj demokratiji

U sklopu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni...

Poboljšanje infrastrukture Ulice Potok: Početak radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže

Početak radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione infrastrukture u...