Almir Babajić je kandidat SDP-a za gradonačelnika Zenice, ništa od podrške Kasumoviću

Gradski odbor Socijaldemokratske partije u Zenici odlučio je da će na predstojećim lokalnim izborima imati kandidata za gradonačelnika Zenice, a povjerenje su dali mladom Almiru Babajiću.

Zeničani će, za razliku od prošlih lokalnih izbora kad je SDP svoju podršku dao aktuelnom gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću, ove godine za gradonačelnika moći birati i kandidata ispred SDP-a.

“Na sjednici Gradskog odbora SDP BiH Zenica uz apsolutnu podršku, za kandidata SDP-a za gradonačelnika Zenice na lokalnim izborima 2024. godine izabran je Almir Babajić”, poručili su iz SDP-a Zenica.

S druge strane, samo dan ranije stranku je posjetio Fuad Kasumović gdje se razgovaralo o lokalnim izborima, iako se spominjalo da bi zajednički nastup bio najbolja opcija, Kasumović je kazao da bilo kako bilo očekuje uvjerljivu pobjedu.

Inače, podrška koju je Kasumović imao od SDP-a je očigledna prošlost, a razlog se vjerovatno krije i u ranijim sukobima SDP-a i Fuada Kasumovića gdje se ni na kantonalnom nivou nisu štedjele riječi, a kasnije ni na gradskom zbog čega je predsjednik Nermin Nikšić zahtijevao da SDP u Zenici ima svog kandidata.

Almir Babajić je bio gradski vijećnik SDP-a u prošlom sazivu, a u svom dosadašnjem političkom angažmanu pokazao je posvećenost i predanost razvoju grada Zenice, što je prepoznato i od strane članova SDP-a.

Nerijetko je ulazio i u direktne sukobe s gradonačelnikom Kasumovićem jer je direktno ukazivao na probleme grada.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/almir-babajic-je-kandidat-sdp-a-za-gradonacelnika-zenice-nista-od-podrske-kasumovicu

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

Potpisani ugovori za sufinansiranje projekata energetske efikasnosti u Zenici

Danas je u Gradskoj upravi Grada Zenica održano potpisivanje...

POJSKE I LOKVINE BEZ DILEME ODABRALI BHI KF

Ogromnu podršku dobili su kandidati Bosanskohercegovačke inicijative- Kasumović Fuad...

ŠERIĆI, ORAHOVICA I NEMILA SNAŽNO PODRŽALI KANDIDATE BHI KF

  U finišu predizborne kampanje kandidati Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad...