Grad Zenica unapređuje zaštitu i spašavanje kroz novu tehničku opremu

Grad Zenica, putem Službe civilne zaštite, uspješno je izvršio nabavku tehničke opreme za sistem zaštite i spašavanja, koja će značajno poboljšati komunikaciju u operativnom centru civilne zaštite. Ova nabavka uključuje 52 radio-stanice namijenjene mjesnim zajednicama, a ukupna vrijednost opreme iznosi 119.985,84 KM s PDV-om.

Primopredaja opreme održana je danas u prostorijama Gradske uprave Zenica. Tom prilikom, Mirza Husetić, komandant Štaba Civilne zaštite Grada Zenica, naglasio je važnost ovog ulaganja. Prema njegovim riječima, nova oprema predstavlja ključni korak ka poboljšanju komunikacije tokom vanrednih situacija, posebno u svjetlu teških iskustava koja su pojedine lokalne zajednice imale u prethodnom periodu, kada su bile odsječene i bez adekvatne komunikacije.

„Ova oprema će omogućiti bržu i efikasniju reakciju u slučaju prirodnih i drugih nepogoda. Spriječit ćemo situacije u kojima su naši građani ostali bez kontakta s nadležnim službama“, istakao je Husetić.

Nabavka ove opreme ne samo da poboljšava infrastrukturu civilne zaštite u Zenici, već i jača kapacitete lokalne zajednice da se suoči s izazovima koji mogu nastati u kriznim situacijama. Novi radio uređaji omogućit će bolju koordinaciju između mjesnih zajednica i nadležnih službi, što će doprinijeti sigurnosti građana.

Grad Zenica nastavlja ulagati u sistem zaštite i spašavanja s ciljem očuvanja zdravlja i sigurnosti svojih građana u svim situacijama.

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

IMPOZANTNA PODRŠKA KANDIDATIMA BHI KF U NOVOM RADAKOVU, RASPOTOČJU KLOPČU

Kandidati BHI KF u sklopu predizbornih aktivnosti za Lokalne...

Sufinansiranje ekoloških inicijativa: 47.250 KM za nevladine organizacije u Zenici

U Gradskoj upravi Zenica danas je održano potpisivanje ugovora...

POBJEDNIČKI SKUPOVI BHI KF U JASTREBCU I PEPELARIMA

  Nastavljajući predizborne aktivnosti kandidati Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad posjetili...

NA STOTINE MJEŠTANA TREŠNJEVE GLAVE I DONJEG BABINA POZDRAVILO KANDIDATE BHI KF

  Mi govorimo djelima, a ne riječima poručili su kandidati...