Gradonačelnik Fuad Kasumović otvorio Sajam poljoprivrednih proizvođača u Zenici: Podrška domaćoj proizvodnji

Na Trgu Alije Izetbegovića danas je otvoren Sajam poljoprivrednih proizvođača, koji će trajati do 26. septembra. Ovaj događaj, koji se održava u okviru Programa mjera za utrošak podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede za 2024. godinu, ima za cilj promociju lokalnih poljoprivrednih proizvoda i poticanje domaće proizvodnje.

Grad Zenica je u saradnji s UNDP-om obezbijedio 20 drvenih kućica za poljoprivredne proizvođače, koji će svoje proizvode izlagati bez naknade. Na sajmu će biti predstavljeni raznovrsni proizvodi, uključujući sireve, mliječne proizvode, prerađevine od voća i povrća, kao i pčelarske proizvode.

Gradonačelnik Fuad Kasumović otvorio je sajam i istakao značaj ovakvih inicijativa za lokalnu poljoprivredu: “Ovaj sajam nije samo prilika za prodaju proizvoda, već i za jačanje zajednice poljoprivrednika. Kroz ovakve događaje, želimo olakšati plasman domaćih proizvoda i podstaknuti potrošnju. Ove godine, za podršku poljoprivredi osigurali smo ukupno 920.000,00 KM, a dio te podrške je i organizacija ovog sajma.”

Sajam pruža platformu ne samo za prodaju, već i za uspostavljanje novih poslovnih kontakata i saradnje među proizvođačima. U okviru sajma, posjetitelji će imati priliku uživati u raznovrsnim lokalnim specijalitetima i učiti više o poljoprivrednim praksama.

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

Gradonačelnik Kasumović i protojerej Maleš: Jačanje multikulturalnih odnosa kroz podršku pravoslavnom hramu u Zenici

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, danas je primio predstavnike Srpske...

Gradovima i općinama, mjesnim zajednicama i udruženjima iz ZDK za projekte turističke infrastrukture 514.000 KM

Ministar za privredu Zeničko-dobojskog kantona Samir Šibonjić potpisao je...

MJEŠTANI VARDE I ARNAUTA ZNAJU KO RADI U NJIHOVOM INTERESU

  Velikom podrškom predizbornim skupovima u Vardi i Arnautima, mještani...

Obični čovjek u fokusu predizbornih skupova BHI KF u Vrselju i Brodi

Nastavljajući predizborne aktivnosti kandidati Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad za predstojeće Lokalne izbore...