Gradonačelnik Kasumović razgovarao s predstavnicima Terenskog ureda OSCE-a u Travniku

Gradonačelnik Grada Zenica Fuad Kasumović primio je predstavnike Terenskog ureda OSCE-a u Travniku i to Amira Hadžića, službenika za demokratsko upravljanje i Gloriju Alić, službenicu za ljudska prava.

Predstavnici Terenskog ureda OSCE-a u Travniku su informisali gradonačelnika Kasumovića o Programu jačanja integriteta izbornih ciklusa 2024. godine i 2026. godine, a unutar kojeg će se pilotirati 10 općina u smislu digitalizacije izbornog procesa.

Također su naveli da drugi dio ovog projekta predviđa organizaciju aktivnosti koje za cilj imaju unaprjeđenje integriteta izbornog procesa.

Gradonačelnik Grada Zenica Fuad Kasumović je pozdravio nastojanja koja se odnose na unaprjeđenje integriteta izbornih procesa i podsjetio da je Grad Zenica već ranije podnio inicijative koje se odnose na uvođenje novih tehnologija u izborni proces.

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

Obični čovjek u fokusu predizbornih skupova BHI KF u Vrselju i Brodi

Nastavljajući predizborne aktivnosti kandidati Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad za predstojeće Lokalne izbore...

Veličanstveni skupovi u Tetovu, Banlozima i Gradišću

Bosanskohercegovačka inicijativa Kasumović Fuad održala je ispred doma u Tetovu...

Gradonačelnik Fuad Kasumović primio predstavnike KSO “Bosna” povodom ulaska u Premijer ligu

U skladu s tradicijom da se svi pojedinci, udruženja...

Jednokratna pomoć za 8.160 korisnika egzistencijalne naknade i ratnih vojnih invalida, poljoprivrednicima poticaji u iznosu od 1,7 miliona KM

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja,...