Ministar Helez domaćin bajramskog koncerta u Domu OS BiH: Moramo zajedno, slobodno i u međusobnom poštovanju graditi našu zemlju BiH

Ministar odbrane BiH Zukan Helez bio je domaćin bajramskog koncerta MO BiH, koji je održan 10. juna 2024. godine u Domu oružanih snaga BiH.

Ministar Helez je prije početka koncerta poželio dobrodošlicu gostima, rekavši da je jako sretan što prisustvuje ovom posebnom događaju čiji sadržaj puni dušu.

„Hvala vam što ste večeras ovdje i što doprinosite ljepoti ovog koncerta kojeg organizujemo u povodu Kurban-bajrama, najvećeg praznika muslimana. Ovakve manifestacije afirmišu pozitivne vrijednosti koje u sebi nosi Kurban-bajram. Upućuju nas na međusobnu solidarnost i ljubav, očuvanje tradicije i razvijanje moralnih vrijednosti. Radost Bajrama će biti potpuna ukoliko je podijelimo i sa onima kojih se nema ko sjetiti, sa onima koji prolaze teške trenutke u svojim životima“, kazao je Helez.

Ministar je dodao da je posebno sretan zbog činjenice što u MO i OS BiH zajednički dijelimo vrijednosti i radosti vjerskih praznika.

„Drago mi je da ćemo večeras radost Kurban-bajrama ovim koncertom podijeliliti sa pripadnicima drugih vjeroispovijesti. Na taj način dajemo doprinos u širenju poruka međusobnog poštovanja i razumijevanja. Bajram, kao i drugi vjerski praznici, u našoj zemlji su dodatni podsticaj za saradnju u političkom i društvenom životu, jer u takvom ozračju najlakše stvaramo pogodnije uslove za sporazume. Mi moramo zajedno, slobodno i u međusobnom poštovanju i saradnji graditi zajednički dom, našu zemlju BiH“, naglasio je Helez.

Brojni gosti uživali su u pažljivo pripremljenom kulturno-zabavnom programu, a među zvanicama bila je prisutna i predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, komandant NATO Štaba Sarajevo brigadni general Matthew Valas, predstavnici EUFOR-a, vojno-diplomatskog kora, te brojne druge domaće i međunarodne zvanice.

Tokom jednosatnog programa nastupio je estradni umjetnik Eldin Huseinbegović, Orkestar OS BiH, te ženski hor.

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

Ministar Šimunović potpisao ugovore za projekte sa nevladinim organizacijama vrijedne 80.000 KM

Ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Antonio Šimunović...

Započela rekonstrukcija društvenog doma u Mjesnoj zajednici Puhovac

U Mjesnoj zajednici Puhovac, započeti su značajni radovi na...

Gradonačelnik Kasumović održao radni sastanak s upravom Škole rukometa “Čelik” Junior

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović danas je održao radni sastanak...