Vrijedna donacija za KPZ ZT Zenica

Direktor Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa u Zenici Rusmir Isak održao je danas sastanak sa Ljiljom i Taksimom Šestićem, vlasnicima Poliklinike “PRIMA” koja nakon 22 godine prestaje s radom.
Naime, Poliklinika “PRIMA” od 2002. godine pod zakupom je u poslovnom prostoru KPZ ZT Zenica, a prema riječima Ljilje i Taksima Šestić, odlučili su da u znak zahvalnosti za dugogodišnju korektnu saradnju poklone inventar i medicinsku opremu Zavodu koji ima opravdane potrebe za to.
-Završili smo s našom djelatnošću, odlazimo u zasluženu penziju. S obzirom na to da smo imali korektnu saradnju, odlučili smo vam staviti na raspolaganje svu iskoristivu medicinsku opremu i inventar poliklinike. Na raspolaganju su vam radni stolovi, medicinski kreveti, namjenski namještaj, laboratorijski materijal, kreveti za pregled, stalci za lijekove i infuzije, lijekovi, računari… – kazala je Šestić.
Direktor Isak zahvalio se vlasnicima Poliklinike “PRIMA” na korektnoj saradnji, ali i što su godinama pružali vrhunsku pedijatrijsku uslugu najmlađim građanima Zenice.
-Zahvaljujemo vam se što i ovim gestom poklanjanja medicinske i druge opreme dokazujete da ste bili i ostali, ali i da tako odlazite u zasluženu penziju, društveno odgovorna poliklinika. Želim vjerovati da će nakon vas u prostoru koji je vlasništvo KPZ ZT Zenica doći do otvaranja nove, moderne, poliklinike koja će biti na raspolaganju građanima. Svakako, još jednom vam se zahvaljujemo na vrijednoj donaciji medicinske i nemedicinske opreme koja će zasigurno biti od koristi za Zavod – rekao je direktor Isak.
Nakon sastanka, direktor Isak sa saradnicima upriličio je obilazak prostora i donacije koja će biti uručena KPZ ZT Zenica.

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

Ministar Šimunović potpisao ugovore za projekte sa nevladinim organizacijama vrijedne 80.000 KM

Ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Antonio Šimunović...

Započela rekonstrukcija društvenog doma u Mjesnoj zajednici Puhovac

U Mjesnoj zajednici Puhovac, započeti su značajni radovi na...

Gradonačelnik Kasumović održao radni sastanak s upravom Škole rukometa “Čelik” Junior

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović danas je održao radni sastanak...