Gradonačelnica Karić ugostila hrabru Zeničanku Adnu Aličehajić

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ugostila je Adnu Aličehajić, hrabru djevojčicu iz Zenice koja se, uprkos rođenju bez ruke, ističe svojim sportskim uspjehom.
Ova 12-godišnjakina brzo usvaja vještine skijanja, te već sada pokazuje potencijal za buduće šampionske rezultate.

„Čast mi je upoznati Adnu, inspirativnu djevojčicu koja svojom hrabrošću i talentom osvaja srca svih nas. Pokazuje nam da se snagom volje, predanošću i ljubavlju prema sportu mogu nadvladati sve prepreke“, kazala je Karić tokom današnjeg susreta u Vijećnici.

Adnin trener Nijaz Memić, osnivač je i predsjednik Ski kluba osoba sa invaliditetom „Sarajevo“, jedinog kluba u BiH sa inkluzivnom školom skijanja koja je započela sa radom prije osam godina.

„Djeca poput Adne ruše sve barijere, te šalju važnu poruku društvu da je inkluzija itekako moguća i da im svi trebamo pružiti priliku i jednake šanse“, naglasio je trener Memić, jedini instruktor skijanja u BiH, amputirac i prvi predstavnik BiH na Zimskim paraolimpijskim igrama održanim u Vankuveru 2010.

Inače, Skijaški klub osoba s invaliditetom „Sarajevo“, podržan je od Fondacije poznate njemačke klizačice Katarine Witt, koja je osvojila zlato na ZOI’84 u Sarajevo. Klub je ujedno i dobitnik UNICEF-ove nagrade za doprinos inkluziji kroz sport i sportske aktivnosti.

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

Potpisani ugovori za sufinansiranje projekata energetske efikasnosti u Zenici

Danas je u Gradskoj upravi Grada Zenica održano potpisivanje...

POJSKE I LOKVINE BEZ DILEME ODABRALI BHI KF

Ogromnu podršku dobili su kandidati Bosanskohercegovačke inicijative- Kasumović Fuad...

ŠERIĆI, ORAHOVICA I NEMILA SNAŽNO PODRŽALI KANDIDATE BHI KF

  U finišu predizborne kampanje kandidati Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad...