Na području Romanije i dalje obustavlje saobraćaj, evo kakvo je stanje na drugim putevima

Na području Romanije i dalje je obustavljen saobraćaj za teretna vozila.

Iako su sniježne padavine oslabile ili prestale na dionicama u višim predjelima upozoravamo na ugažen snijeg i poledicu. Izdvajamo puteve: Priluka-Glamoč-Mliništa, Bugojno-Kupres-Šuica, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča i Han Pijesak-Vlasenica, kao i prevoje Makljen (Prozor-GornjiVakuf-Uskoplje), Rostovo (Bugojno-Novi Travnik), Komar (Donji Vakuf-Travnik) i Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar). Na ovim dionicama za teretna vozila obavezno je korištenje lanaca. U nižim predjelima centralnim i istočnim krajevima kolovoz je  zasniježen ili mokar, a u južnim krajevima mjestimično vlažan ili mokar. U jugozapadnim krajevima dodatne probleme stvara i jak vjetar koji nanosi snijeg na kolovoz. Upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona na brojnim dionicama. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.
Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.
Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.
U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.
Zbog zimskih uvjeta vožnje u Hrvatskoj, na graničnom prelazu Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.
…………………………………………………..
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT!“ !“ U 50% slučajeva nevezani putnik će biti potpuno izbačen iz vozila kroz vjetrobransko staklo što drastično povećava mogućnost težeg ozljeđivanja ili čak i smrtno stradanje i zato NEKA VAM KORIŠTENJE SIGURNOSNOG POJASA UĐE U NAVIKU !
……………………………………………
Budite naš izvještač sa ceste. Obavijestite nas o obustavama saobraćaja, kao i drugim izmjenama u režimu saobraćanja, putem našeg broja telefona 1325.
……………………………………………..
IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:
MAGISTRALNI PUTEVI:
M-6
Grude-Vitina (Ružići), zbog izgradnje pješačke staze od 07 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
M-15
Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka), zbog radova na sanaciji mosta saobraćaj je preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini.
M-18
Čevljanovići-Nišići, zbog radova na rekonstrukciji kosina i izgradnji trake za spora vozila saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.
M-20
Foča-Goražde, zbog većeg klizišta kod mjesta Filipovići saobraća se otežano, jednom trakom.
REGIONALNI PUTEVI:
R-467 Podkamensko-Olovo (Boganovići) zbog izvođenja radova na mostu obustavlja se saobraćaj i preusmjerava na privremeni most preko Krivaje u neposrednoj blizini (za vozila do 15 tona), a za vozila preko 15 tona pravcem Ribnica-Banovići-Živinice-Kladanj-Olovo.
R-467 Rudo-Granični prelaz Uvac, zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.
R-470 Par Selo-Dubrave Donje, zbog radova na izgradnji trotoara uz regionalnu cestu vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).
KANTON SARAJEVO:
– Zbog radova na obnovi tramvajske pruge izmjenjen je režim saobraćaja na lokalitetu skretnice i ulaza u Remizu. Obustavljen je saobraćaj od ulaza u krug GRAS-a do raskrsnice sa ulicom Bulevar Meše Selimovića.
– Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Soukbunar, Alajbegovića i Isevića sokak, Igmanska cesta, Hamdije Kreševljakovića, Osik, Put Famosa, Ibrahima hafiza Ridžanovića, Aleja Bosne Srebrene, Patriotske lige, Panjina Kula i spoj sa ulicama Breka i Grdonj, Kotromanića,  Ložionička, Crni Vrh, Zapadni prilaz gradu („Brza cesta“), Ljubljanska i Stara cesta-Mitra Šućura.
DONJI VAKUF
U toku je izgradnja kružnog toka, zbog čega je obustavljen saobraćaj preko mosta Alije Izetbegovića, pa se vozila preusmjeravaju preko nove obilaznice (kružni tok, te dalje kroz centar i obrnuto iz pravca Jajca prema Bugojnu).

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

Potpisani ugovori za sufinansiranje projekata energetske efikasnosti u Zenici

Danas je u Gradskoj upravi Grada Zenica održano potpisivanje...

POJSKE I LOKVINE BEZ DILEME ODABRALI BHI KF

Ogromnu podršku dobili su kandidati Bosanskohercegovačke inicijative- Kasumović Fuad...

ŠERIĆI, ORAHOVICA I NEMILA SNAŽNO PODRŽALI KANDIDATE BHI KF

  U finišu predizborne kampanje kandidati Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad...