Nova protestna šetnja u Tuzli: ‘Podržavamo porodicu ubijene Amre’

Nekoliko hiljada osoba iz skoro svih dijelova Bosne i Hercegovine, nezadovoljnih ishodom hitne sjednice Skupštine TK, je upravo krenulo od Tržnog centra Sjenjak, mjesta ubistva Amre Kahrimanović i kretat će se do sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Drugi je ovo po redu protest koji organizuje porodica ubijene Amre. I na ovom protestu zahtjevi isti kao i na prošlosedmičnom – ostavke ministra unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i direktora Uprave policije.

„Tu smo da podržimo porodicu ubijene Amre, ovo što se desilo njima, sutra se može desiti bilo kome“, kaže Ahmet iz Tuzle.
„Ja sam došla sa cijelom porodicom na ovaj protest. Strašno je šta nam se dešava, a još je strašnije da niko ne snosi odgovornost od nadležnih“, ističe Samira iz Srebrenika.

„Građani moraju pokazati da ne želimo da nas tlače, da mi znamo ko je krivac, svi krivci moraju podnijeti ostavke. MUP se mora očistiti od kriminalaca i psihičkih bolesnika“, kaže Amir iz Tuzle.

Podsjetimo, suvlasnica ugostiteljskog objekta koji se nalazi u tržnom centru u naselju Brčanska Malta u Tuzli Amra Kahrimanović 7. februara je brutalno usmrćena hicima iz pištolja. Za ubistvo je osumnjičen Elvis Ćustendil, koji je ubrzo i uhapšen. On se nalazi u jednomjesečnom pritvoru.

(Vijesti.ba)

 

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

Ministar Šimunović potpisao ugovore za projekte sa nevladinim organizacijama vrijedne 80.000 KM

Ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Antonio Šimunović...

Započela rekonstrukcija društvenog doma u Mjesnoj zajednici Puhovac

U Mjesnoj zajednici Puhovac, započeti su značajni radovi na...

Gradonačelnik Kasumović održao radni sastanak s upravom Škole rukometa “Čelik” Junior

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović danas je održao radni sastanak...