Novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja Tuzla

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić, direktoru Dom zdravlja “Dr Mustafa Šehović”,Samiru Mačkoviću, uručio je ključeve novog sanitetskog vozila nabavljenog za potrebe Službe hitne medicinske pomoći.

“Sanitetsko vozilo predstavlja važan segment za rad Službe hitne medicinske pomoći, osim što imamo stručne ljude u Službi hitne medicinske pomoći, bez opreme je teško raditi. Vozilo je veoma značajno za pružanje brže i kvalitetnije medicinske pomoći građankama i građanima. Opremljeno je modernom medicinskom opremom, čime se unapređuje standard rada ove službe, omogućavajući im efikasnije intervenisanje i spašavanje života pacijenata. Siguran da će naša Služba hitne medicinske pomoći još kvalitetnije raditi i da će na ovakav način doći brže do pacijenata i spasiti veliki broj života, a ima li išta humanije i išta bolje od spašavanja barem jednog života a kamoli više života”, kazao je gradonačelnik Lugavić.

Sredstva za vozilo čija je vrijednost 170.000 KM obezbjeđena su iz budžeta Grada Tuzle. Sanitetsko vozilo, koje je pogodno za sve terene, opremljeno je kompletnom opremom intenzivne medicinske njege, a koristit će ga i Jedinica intenzivne njege koja kao dio Službe zaštite i spašavanja djeluje pri JZNU Dom zdravlja „Dr. Mustafa Šehović” Tuzla.

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

Potpisani ugovori za sufinansiranje projekata energetske efikasnosti u Zenici

Danas je u Gradskoj upravi Grada Zenica održano potpisivanje...

POJSKE I LOKVINE BEZ DILEME ODABRALI BHI KF

Ogromnu podršku dobili su kandidati Bosanskohercegovačke inicijative- Kasumović Fuad...

ŠERIĆI, ORAHOVICA I NEMILA SNAŽNO PODRŽALI KANDIDATE BHI KF

  U finišu predizborne kampanje kandidati Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad...