Policijski bilten za 17.01.2024. ZDK

JAVNI RED I MIR

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u dvanaest slučajeva.

U navedenim događajima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Visoko

Dana 17.01.2024. godine, u 19,15 sati, od strane lica A.A. (rođen 1991. godineiz Visokog, izvršeno je krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” kod kojeg je prilikom pregleda pronađena jedna plastična vrećica u kojoj se nalazila praškasta materija, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 1,85 grama. Pronađena materija je oduzeta uz izdatu potvrdu, lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

Kakanj

Dana 17.01.2024. godine u 09,55 sati u mjestu Karaulsko polje policijski službenici Sektora kriminalističke policije zaustavili su i kontrolisali putničko motorno vozilo marke “Ford”, kojim je upravljao B.S. (rođen 1979. godine) iz Zenice. Prilikom pregleda lica N.A. (rođen 1980. godine) koje se nalazilo na mjestu suvozača kod istog je pronađen jedan upakovan sadržaj biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lice N.A. je lišeno slobode, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog tužioca.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Zeničkodobojskog kantona dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda u kojima je četiri lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

Potpisani ugovori za sufinansiranje projekata energetske efikasnosti u Zenici

Danas je u Gradskoj upravi Grada Zenica održano potpisivanje...

POJSKE I LOKVINE BEZ DILEME ODABRALI BHI KF

Ogromnu podršku dobili su kandidati Bosanskohercegovačke inicijative- Kasumović Fuad...

ŠERIĆI, ORAHOVICA I NEMILA SNAŽNO PODRŽALI KANDIDATE BHI KF

  U finišu predizborne kampanje kandidati Bosanskohercegovačke inicijative Kasumović Fuad...