Sve više prevara preko interneta: Žena ostala bez 10.000 maraka

Policijska uprava zaprimila je dvije kaznene prijave za kaznena djela računalne prijevare. Oštećeni su 40-godišnjak i 70-godišnjakinja, pri čemu su im ukradeni iznosi od 2.000 eura i 5.000 eura.

Policajci iz Vodica primili su prijavu od 40-godišnjaka koji je bio prevaren prilikom prodaje dijelova motora putem interneta.Oštećeni je primio poveznicu za mobilnu aplikaciju od nepoznatog muškarca koji se predstavio kao zainteresirani kupac. Nakon što je otvorio poveznicu i unio podatke svoje bankovne kartice, s njegovog računa skinut je iznos od 2.000 eura.

U drugom slučaju, policajci Postaje pomorske zaprimili su prijavu od 70-godišnjakinje. U jutarnjim satima u ponedjeljak, oštećenu je nazvala nepoznata muška osoba koja se predstavila kao zaposlenik zaštitne grupe za prevenciju prevara. Nakon telefonskog razgovora, oštećena je dala svoje podatke i instalirala mobilnu aplikaciju koju je preporučila osoba s druge strane linije. Kasnije je primijetila da joj nedostaje 5.000 eura sa bankovnog računa.

Protiv nepoznatih počinitelja bit će podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide s ciljem otkrivanja počinitelja i povrata ukradenih sredstava.

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO