Ružičasti cheesecake s jagodama

POTREBNO:
150 grama keksa,
90 grama putera,
400 grama bijele čokolade,
350 grama krem sira,
300 grama jagoda,
200 ml slatkog vrhnja,
1 kašika šećera po potrebi

PRIPREMA: Kekse sameljite u procesoru. Otopite puter, dobro ga pomiješajte s keksima i zatim tu smjesu utisnite u okrugli kalup promjera 20 cm. Stavite u frižider na 45 minuta. Jagode operite i očistite. Izblendajte ih u pire. Čokoladu natrgajte na kockice i zalijte je vrelim slatkim vrhnjem. Dobro promiješajte i pustite da se smjesa malo ohladi i stisne. Zatim u nju umiješajte krem sir koji ste prije malo razradili, a na kraju i pire od jagoda. Sve miješajte lagano i obavezno ručno. Ulijte smjesu u kalup, malo poravnajte špatulom i ostavite da se hladi preko noći, minimalno 15 sati. Tortu možete staviti i u zamrzivač pa je poslužiti kao sladolednu tortu.

Prethodni članak
Naredni članak

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

Ministar Adnan Sirovica na druženju ratnih vojnih invalida: Podrška i saradnja sa Savezom ratnih vojnih invalida nema alternativu

Redovno godišnje okupljanje radnih vojnih invalida iz Zeničko-dobojskog kantona...

U toku radovi na vanjskom uređenju “Dijagonale” Kamberovića polje

Grad Zenica putem Službe za komunalne djelatnosti realizuje projekat...

Posjeta Ambasadi Kraljevine Španije u Bosni i Hercegovini

Ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Zeničko-dobojskog kantona posjetio...

Premijer Pivić se sastao sa predstavnicima Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija BiH

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić sastao se danas u...