Ružičasti cheesecake s jagodama

POTREBNO:
150 grama keksa,
90 grama putera,
400 grama bijele čokolade,
350 grama krem sira,
300 grama jagoda,
200 ml slatkog vrhnja,
1 kašika šećera po potrebi

PRIPREMA: Kekse sameljite u procesoru. Otopite puter, dobro ga pomiješajte s keksima i zatim tu smjesu utisnite u okrugli kalup promjera 20 cm. Stavite u frižider na 45 minuta. Jagode operite i očistite. Izblendajte ih u pire. Čokoladu natrgajte na kockice i zalijte je vrelim slatkim vrhnjem. Dobro promiješajte i pustite da se smjesa malo ohladi i stisne. Zatim u nju umiješajte krem sir koji ste prije malo razradili, a na kraju i pire od jagoda. Sve miješajte lagano i obavezno ručno. Ulijte smjesu u kalup, malo poravnajte špatulom i ostavite da se hladi preko noći, minimalno 15 sati. Tortu možete staviti i u zamrzivač pa je poslužiti kao sladolednu tortu.

Prethodni članak
Naredni članak

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

Gradonačelnik Kasumović obišao zeničke firme na sajmu ZEPS

Gradonačelnik Grada Zenica Fuad Kasumović obišao je danas sajmište...

Premijer Nezir Pivić na otvaranju sajma ZEPS: ZDK privlači strane investitore i bilježi snažan rast izvoza

U Zenici je svečano otvoren 29. generalni bh. sajam...

Gradonačelnik Kasumović prisustvovao ceremoniji otvaranja 29. Međunarodnog generalnog BH sajma privrede ZEPS 2025

U Zenici je otvoren 29. Međunarodni generalni BH sajam privrede ZEPS 2025. Na sajmištu...