Torta od sira s pistacijama

POTREBNO:
Za podlogu:
220 g mljevenog keksa,
30 g mljevenih pistacija,
120 g putera;
za fil:
530 g Philadelphia krem sira,
30 g vanilin šećera u prahu,
3 jajeta,
korica od pola limuna;
za ukrašavanje:
100 g sitno mljevenih pistacija + nekoliko krupnijih komada,
3 kašike rastopljenog meda

PRIPREMA: Rernu zagrijte na 150 °C. Pripremite kalup za tortu s odvojivim rubom od 20 cm i na dno stavite papir za pečenje. Rastopite puter i pomiješati sa sitno mljevenim pistacijama i mljevenim keksima. Izgledat će kao mokri pijesak. Dok pripremate fil, stavite podlogu u frižider. Izmiksajte sir i dodajte koricu limuna i šećer. Dodajte jedno po jedno jaje i nastavite miksati. Cijelu smjesu procijedite da se razbiju sve grudice od sira i prelijte preko podloge od keksa. Pecite oko 50-55 minuta. Isključite rernu i ostavite da se kolač ohladi u rerni s odškrinutim vratima. Kad se ohladi, ostavite preko noći u frižider. Zalijte medom i pospite pistacijama.

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

Ministar Adnan Sirovica na druženju ratnih vojnih invalida: Podrška i saradnja sa Savezom ratnih vojnih invalida nema alternativu

Redovno godišnje okupljanje radnih vojnih invalida iz Zeničko-dobojskog kantona...

U toku radovi na vanjskom uređenju “Dijagonale” Kamberovića polje

Grad Zenica putem Službe za komunalne djelatnosti realizuje projekat...

Posjeta Ambasadi Kraljevine Španije u Bosni i Hercegovini

Ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Zeničko-dobojskog kantona posjetio...

Premijer Pivić se sastao sa predstavnicima Saveza bošnjačkih nevladinih organizacija BiH

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić sastao se danas u...