Gradonačelnik Kasumović u mjesnim zajednicama Kočevskog sliva: Manji zahtjevi su pokazatelji napretka i aktivnog učestvovanja građana u donošenju odluka

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović sa svojim saradnicima, posjetio je jučer niz mjesnih zajednica Kočevskog sliva u sklopu radnih susreta s lokalnim stanovništvom. Ovi susreti su imali za cilj otvoriti dijalog i identifikovati ključne probleme koji zabrinjavaju građane, te su odigrali važnu ulogu u definisanju prioriteta za buduće aktivnosti Gradske uprave.

Posjete su obuhvatile mjesne zajednice Vrselje, Pojske, Stranjani, Janjac, Lokvine, Čajdraš-Vjetrenice i mjesnu zajednicu Broda.

“Glavni problem u mjesnoj zajednici Vrselje je nedostatak vode i potreba za novim rezervoarom. Ali, suočeni smo s neusklađenim stavovima samih mještana, što predstavlja ozbiljan izazov. Grad je spreman uložiti u izgradnju novog rezervoara i vodovoda, te čim postignemo saglasnost među mještanima, krenut ćemo s radovima. To uključuje prekopavanje ulica, postavljanje novog asfalta i druge infrastrukturne zahvate koji prate ovaj projekt”, istaknuo je gradonačelnik Kasumović tokom susreta s mještanima Vrselja.

Očito je da su na svim radnim susretima mjesni odbori iznijeli manje zahtjeva, što pokazuje značajan napredak u poboljšanju uslova života u različitim sredinama, bilo gradskim ili seoskim, unutar Zenice.

Gradonačelnik Fuad Kasumović je najavio da će Gradske službe u narednom periodu pripremiti prijedlog prioritetnih radova za Gradsko vijeće na temelju izraženih potreba mještana, što će biti ključni rezultat ovih posjeta.

“Zahtjevi su sve manji, uglavnom se radi o rješavanju manjih infrastrukturnih problema. U nekim sredinama postoje i imovinsko-pravni problemi, ali s dobrom voljom i ti se problemi rješavaju. Život je dinamičan, svaki dan donosi nove izazove, i mi nastojimo pratiti potrebe naših građana. Trudimo se udovoljiti svim zahtjevima te aktivno uključiti građane u procese donošenja odluka”, naglasio je gradonačelnik Kasumović.

Nastavak posjeta mjesnim zajednicama najavljen je za danas, te će biti obuhvaćene mjesne zajednice Podbrježje, Tetovo, Banlozi i Gradišće.

Podijeli vijest

Pretplati se da budeš prvi!

Najnovije

Možda Vas zanima i ...
POVEZANO

Vaskršnja čestitka gradonačelnika Zenice

Poštovane sugrađanke i sugrađani, u ime Grada Zenica i u...

Miralem Pjanić se oprostio od reprezentacije BiH: “Završeno je, volim te Bosno moja”

Miralem Pjanić oprostio se od reprezentacije Bosne i Hercegovine....

Devetoro djece iz porodice Honsić za životni poziv izabralo medicinu: Roditelji mogu biti ponosni

Nevjerovatna priča o humanosti, ljubavi prema medicine, poštovanju prema...

Raste podrška Rezoluciji UN-a o Srebrenici: 32 države su na listi kosponzora. Saznajte koje

Broj kosponzora rezolucije o Srebrenici i dalje raste. Trenutno...